LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? LGS nakli nerede ve nasıl yapılır? E – devlet nakil başvuru ekranı!
lgs Nakil başvurusu nasıl yapılır? LGS nakli işlemleri nerede ve nasıl yapılır? E – devlet nakil başvuru ekranı! araştırılmakta. Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler tercihlerinin sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenebilecekler. Sınav ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih eden 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95’i tercihini yaptı. Peki, LGS nakli için nasıl başvurulur? LGS nakli işlemleri nerede ve nasıl yapılır? E – devlet nakil başvuru ekranı!
LGS NAKLİYE UYGULAMASI NASIL YAPILIR?
Tercih işlemleri öğrenci ve velisi tarafından “https://e-okul.meb.gov.tr” internet adresinden veya rastgele bir ortaokul/imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılacaktır. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanacaktır.
LGS NAKLİYAT BAŞVUR EKRANI!
NAKLİYE TERCİH TARİHLERİ
Sınav ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih eden 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95’i tercihini yaptı. Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 204 bin 812 kontenjanın 200 bin 310’u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97,80 oldu.
Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte boş kalan kontenjanların da açıklanması bekleniyor. 24-28 Temmuz ortası yerleşime göre 1. nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye dayalı 1. nakil sonuçları 31 Temmuz’da açıklanacak. Yerleştirmeye dayalı ikinci yatay geçiş tercihi başvuruları 31 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Sonuçlar 7 Ağustos’ta açıklanacak.
KAÇ ADET REZERVASYON YAPILMIŞTIR?
Bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci alınacak. Sınavla öğrenci alan okullara toplam 206.414 öğrenci yerleştirilecektir. Anadolu liselerine 71 bin 22, fen liselerine 40 bin 470, sosyal bilimler liselerine 10 bin 740, Anadolu imam hatip liselerine 42 bin 356, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 41 bin 826 kontenjan ayrıldı.
YERLEŞTİRME DETAYLARI
Tercih dönemlerinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih eden ancak rastgele bir okula yerleştirilemeyen öğrencilerin bulundukları il veya ilçenin öğrenci yerleştirme ve nakil kurullarına başvurmaları halinde, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardaki kontenjan dikkate alınmaksızın okul ve şube istikrarı gözetilerek yerleştirme işlemleri tamamlanır.
Tercih ettikleri tarihte merkezi sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilmeyi tercih eden öğrencilere her 30 kontenjan için 2 adet olmak üzere ek kontenjan verilecektir. Ek kontenjanlara yerleştirme işlemleri puan avantajı ve tercih önceliğine göre merkezi yerleştirme esasları çerçevesinde yapılacaktır. Yerleştirmeye yapılan temel yatay geçişlerde ve sonraki tüm yatay geçiş süreçlerinde ek kontenjan kullanılmayacaktır.